نخستین بز شبیهسازیشده ایران به نام “حنا” ساعت ?:?? بامداد ?? فروردین ???? در پایگاه تحقیقاتی علوم سلولی اصفهان پژوهشکده رویان متولد شد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، ایران بعد از کانادا، چین، انگلستان و آمریکا به عنوان پنجمین کشور دنیا صبح امروز موفق به شبیهسازی بزغاله شد.
نخستین بزغاله ایران و خاورمیانه بعد از رویانا (گوسفند شبیهسازی شده) در پژوهشکده رویان اصفهان متولد شد.
مسئول پایگاه تحقیقات علوم سلولی اصفهان خاطرنشان کرد: اکثر بزغالههای موجود در گلهها به رنگ سیاه و خاکستری هستند اما به دلیل ماده بودن برغاله شبیهسازی شده این بزغاله به رنگ سفید و حنایی است و نام وی را حنا گذاشتهایم.
وی اضافه کرد: به منظور تولد بزغاله فراریخت، فیبروپلاست گوش بز شبیهسازی شده را دستکاری ژنتیکی میکنیم و ایران به تکنولوژی تولید این سلولها دست یافته است .
“حنا” نخستین بزغاله شبیه سازى شده کشور ایران در سلامت کامل به سر مى برد
حنا در پایگاه تحقیقاتی علوم سلولی اصفهان پژوهشکده «رویان» با عمل سزارین متولد شد.
دکتر نصر اصفهانی، رییس پایگاه اصفهان پژوهشکده رویان گفت: با تولد این بزغاله که «حنا» نامگذاری شده، ایران پنجمین کشور پس از آمریکا، کانادا، انگلستان و چین است که موفق به تولید بز شبیهسازی شده، گردیده است.
وی خاطرنشان کرد: بز حنایی ــ سفید دو رگه که به واسطه شکل ظاهری با دیگر بزهای گله متمایز بوده است، دوران آبستنی ??? روزه خود را در رحم مادر رضاعی سیاه رنگ بختیاری خود به سلامت طی کرد.
نصر اصفهانی با بیان این که تولد «حنا» به دنبال سلسله تحقیقات موفق پژوهشگران پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی و پس از تولد نخستین گوسفند شبیه سازی شده «رویانا» که از آروزهای دیرینه زندهیاد
دکتر سعید کاظمی آشتیانی بود به تحقق پیوسته است، هدف عمده تحقیقات محققان پژوهشکده رویان را در این حوزه تولید دامهایی با قابلیت تولید داروهای نوترکیب (داروی «tPA») عنوان و خاطرنشان کرد: جهت نیل به این هدف مراحل متعددی شامل تولید جنینهای آزمایشگاهی پستانداران با تکنیکهای لقاح خارجی رحمی، تولید جنینهای شبیه سازی شده، تولید ردههای سلولی تراریخته حاوی ژن tPA است.
در مرحله اول، تخمکهای نابالغ از تخمدانهای کشتارگاهی در آزمایشگاه بالغ و پس از انجام لقاح با اسپرم و طی عملی موسوم به لقاح آزمایشگاهی (IVF) منجر به تولید جنینهایی میشود که پس از انتقال به رحم حیوانات گیرنده منجر به تولد حیوانات حاصل از لقاح خارج رحمی میشود. دستاوردهای پژوهشکده رویان در این زمینه تولد انواع مختلف پستانداران مزرعهای اعم از گاو ، گوسفند و بز است.
وی تصریح کرد: برای تولید جنینهای شبیه سازی شده، هسته تخمکهای حاصل از تخمدانهای کشتارگاهی پس از بلوغ آزمایشگاهی خارج میشود و سپس هسته سلول پوستی حاصل از یک حیوان مورد نظر جایگزین آن میشود.
جنینهای حاصل از این عمل پس از طی دوره هفت روزه کشت آزمایشگاهی به درون رحم حیوانات گیرنده منتقل میگردد که دستاورد پژوهشکده رویان در این زمینه تولد اولین پستانداران مزرعهای شبیه سازی شده گاو، گوسفند، بز است.
نصراصفهانی گفت: علیرغم بیش از ?? مورد آبستنی موفق گاو شبیه سازی شده، شاهد دو تولد زودرس بوده ایم که امیدواریم آبستنیهای بعدی منجر به تولد موفق شود.
وی در خصوص تولید ردههای سلولی تراریخته حاوی ژن «tPA» هم گفت: در این راستا، ژن «tPA» پس از جداسازی از ژنوم انسانی و تغییر ساختاری ژنتیکی، درون سلول مورد نظر وارد میشود به گونهای که ژن مورد نظر در ارائه ژنهای دخیل در شیرواری قرار گیرند و پس از طی مراحل شبیه سازی، جنینهای تراریختی به وجود میآید که قابل انتقال به رحم حیوانات گیرنده جهت تولید حیوانات شبیه سازی شده تراریخت با توان تولید داروی ضد سکته قلبی (tPA) در شیر است.
وی خاطرنشان کرد: سلولهای تراریخت در پژوهشکده رویان با موفقیت تولید و خالص سازی شده و امید است که طی روند شبیه سازی بتوان در آینده نزدیک شاهد تولد موجودات تراریخته مورد نظر باشیم.
دکتر نصر اصفهانی گفت : اگر چه در پژوهشکده رویان پروژه تولید حیوانات تراریخت در گاو پایه گذاری شده و موفقیتهایی نیز حاصل شده است، اما به علت طولانی بودن دوره آبستنی گاو که همراه با مشکلات متعددی است و نیز هزینههای بالای شبیه سازی گاو، ادامه پروژه در گونه بز دنبال شده است.
موشک را فرستادند فضا بعضی ها که نمیخوان چشماشون ببینه گفتن این را طرحش را دزدیدن و اصلا در مدار قرار نگرفته و بعدش هم خیلی هامون دانسته و ندانسته شروع کردیم با پولهای خودمون جک های مهواره امید را فرستادن و خودمون را تضعیف کردیم
ایندفعه که دیگه والله همه شبکه های خارجی دادشون رفته هوا که دیگه نمیشه ایران را کنترل کرد
تبریک میگم